HomeNieuwsCoronavirus

Coronavirus

Coronavirus

Het coronavirus

Nieuws verandert snel

Omdat het nieuws over het coronavirus snel verandert, kiezen wij ervoor om door te verwijzen naar de juiste websites waar de actuele en juiste informatie te vinden is, die ook van toepassing is op onze prakijk. 

Voor veelgestelde vragen over de covid vaccinatie, ga naar  veelgestelde vragen NHG

De laatste informatie van het RIVM over het coronavirus (SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2) en COVID-19 (de ziekte die het virus veroorzaakt). Op deze pagina krijg je antwoord op de meestgestelde vragen en vind je alles wat we tot nu toe weten.

Telefoonnummers GGD

Wilt u een afspraak maken voor een coronatest? Klik dan op afspraak maken . U kunt ook telefonisch een testafspraak maken via 0800-1202. 

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Of wilt u meer weten over de basisregels wanneer u of een huisgenoot klachten heeft? Kijk dan op de site van het RIVM of bel met 0800-1351 (werkdagen 8-20u).

Websites

Omdat het nieuws over het coronavirus snel verandert, verwijzen wij u graag naar de volgende websites: 

Vaccinatie

  • Een vaccinatie tegen corona maakt uw weerstand tegen het coronavirus sterker, waardoor er minder  kans is dat u ziek wordt door het virus. 
  • Er kunnen ook bijwerkingen optreden. De bijwerkingen die het meest voorkomen zijn: een grieperig gevoel, pijn op de prikplek en koorts. Gelukkig komen ernstige bijwerkingen bijna nooit voor.
  • Nog niet alles is bekend over de vaccinaties
  • Hoe meer mensen kiezen voor een vaccinatie, hoe minder mensen er ziek zullen worden door corona.