HomeNieuwsDe eerste 1000 dagen van een baby

De eerste 1000 dagen van een baby

De eerste 1000 dagen van een baby

De eerste duizend dagen

In de eerste duizend dagen van het leven, vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag, worden we gevormd tot wie we zijn. Invloeden in deze periode zijn bepalend voor de rest van het leven. Investeren in een goede start levert enorme winst op voor de gezondheid en het welzijn van toekomstige generaties: het is de slimste investering die we kunnen doen, vanuit menselijk, maatschappelijk en economisch perspectief.

Neem contact op met de huisartsenpraktijk voor een zwnagerschapsconsult. Al uw vragen en zorgen rondom zwangerschap kunnen worden besproken tijdens het zwangerschapsconsult. Zo dragen we bij aan een goede start.

Kansrijke start

Het actieprogramma Kansrijke Start is op advies vand de Gezondheidsraad opgesteld. Het gaat er vanuit dat de eerste 1000 dagen van een baby cruciaal zijn. De eerste 1000 dagen van een baby zijn cruciaal. In welk gezin is het kindje geboren? Heeft de moeder gerookt tijdens de zwangerschap? Hoe is de relatie tussen de ouders?

Gelukkig maken veel kinderen binnen onze huisartsenpraktijk een hele goede start. Maar soms kan het fijn zijn om toch een keer te overleggen waar u op moet letten, wat belangrijk is voor de gezondheid.  De eerste 1000 dagen zijn cruciaal. Deze betekenen veel voor de rest van het leven. De basis wordt dan gelegd. Zowel fysiek als mentaal. Kinderen die te vroeg geboren worden, maken geen goede start. Een laag geboortegewicht hebben is ook geen goed begin van het leven. Als een baby te vroeg geboren wordt of een te laag geboortegewicht heeft, dan kan dat lichamelijke en mentale gevolgen hebben. De overheid en wij als huisarts vinden het belangrijk om toekosmtige en jonge ouders en zwangere te helpen. 

Ga naar www.rijksoverheid.nl/kindkrijgen of kansrijke start voor aanvullende informatie