HomeInschrijvenHoe vind ik een nieuwe huisarts in mijn nieuwe buurt?

Hoe vind ik een nieuwe huisarts in Bussum?

Net naar Naarden of Bussum verhuisd en op zoek naar een nieuwe huisarts? Hoe kunt u het kiezen van een nieuwe huisarts in de buurt het beste aanpakken? Hieronder geven we u enkele praktische tips.

De juiste diagnose stellen en behandeling voorschrijven staat bij iedere huisarts voorop. Maar de manier om hier tot te komen verschilt per huisarts. Daarom is het goed om u te oriënteren. Sluit uw verwachting goed aan? Daarnaast moet u ook praktische zaken niet uit het oog verliezen. Want is er alleen spreekuur op afspraak of organiseert de huisarts ook inloopspreekuren? Zit er ook apotheek bij de huisarts? 

Enkele punten om over na te denken

  • Het geslacht van de huisarts. Wilt u liever een mannelijke of vrouwelijke arts? Of heeft u geen voorkeur?

  • Slaap en pijmedicatie wordt alleen op strikte indicatie voorgeschreven. Huisartsen verschillen soms in hoe snel ze slaap en pijnmedicatie voorschrijven. Zo wordt er bij huisartsen Kievit alleen in overeenstemming met richtlijnen dit soort medicatie voorgeschreven. Zo proberen wij eventuele verslaving aan deze medicatie te voorkomen. 

  • Zelfstandig werkende huisarts of huisartspraktijk. Wilt u een huisarts die een eigen praktijk heeft of eentje die verbonden is aan een huisartsenpraktijk bij u in de buurt, waar meerdere huisartsen werken? En wilt u dan een klein- of grootschalige huisartsenpraktijk? 

  • Gezondheidscentrum. Vindt u het belangrijk dat de huisarts(enpraktijk) in een gezondheidscentrum gevestigd is, vlak bij andere zorgverleners, zoals fysiotherapeut en tandarts? 

  • Openingstijden. Is de huisarts ook buiten kantoortijd bereikbaar? 

  • Soorten spreekuren. Kunt u alleen op afspraak komen? Of zijn er ook inloopspreekuren of telefonische spreekuren? 

  • Maken van afspraken. Moet u afspraken telefonisch maken of via internet? 

  • Antroposofische geneeskunt. De antroposofische geneeskunst ziet zichzelf als een aanvulling en een uitbreiding op de reguliere geneeskunde. Er zijn huisartsen, ook in Bussum, die in aanvuling op de reguliere geneeskunde ook antroposifische geneeskunde aanbieden.

     

Als u een huisarts op het oog hebt, kunt u eventueel om een kennismakingsgesprek vragen. U krijgt dan niet alleen een indruk van de praktijk en de huisarts, maar de huisarts krijgt ook een indruk van u. En dat kan wel zo prettig zijn voor een eventuele vertrouwensrelatie. De huisarts kan meer vertellen over zijn werkwijze, terwijl u hem of haar vragen kunt stellen en uw verwachtingen en voorkeuren uit kunt spreken. Op basis van het gesprek kunt u dan besluiten om u in te schrijven of nog even verder te kijken.

Wilt u meer informatie over onze huisartsenpraktijk in Naarden - Bussum?