HomeNieuwsDermatologie thuisconsult

Dermatologie thuisconsult

Dermatologie thuisconsult

Dermatologie thuisconsult

Een thuisconsult maakt het leven een stuk eenvoudiger. Zit u op uw werk en ontdekt u een plekje op uw huid? Ziet u een plekje bij uw kind wat u niet goed thuis kan brengen? Dan hoeft u geen afspraak te maken, maar kunt u eenvoudigweg een foto maken en versturen via ons dermatologieportaal naar de huisartsenpraktijk.

Zo werkt het

1) U neemt contact op met de praktijk. Dit kan door het sturen van een e-mail naar assistente@huisartsenkievit.nl of door op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur te bellen naar 0356912777 en dan te kiezen in het telefoonmenu “contact opnemen met de assistente”.

2) Geef aan dat u gebruik wilt maken van het dermatologie thuisconsult.

3) U krijgt dan een link naar uw e-mailadres gestuurd en deze moet u openen op uw mobiele telefoon.

4) Maak 3 of 4 foto's met uw mobiele telefoon en vervolgens worden de foto's automatisch naar uw huisarts gestuurd.

5) Bel uw huisarts op tussen 8.00 en 10.00 uur op werkdagen en de huisarts kan direct de huidafwijking zien.

6) Desgewenst kunnen de foto's ook worden doorgestuurd naar de dermatoloog in het ziekenhuis.

Er zijn geen kosten voor u als patiënt verbonden aan dit dermatologie thuisconsult.

Andere type thuisconsulten

Naast de dermatologie thuisconsulten is het nu ook mogelijk om een Holteronderzoek thuis te laten uitvoeren.

Holteronderzoek

Via een Holteronderzoek is het mogelijk om eventuele afwijkingen in het hartritme op te sporen. Een apparaatje (Holterfoon) registreert dan 24 of 48 uur lang uw hartritme. Zo krijgt de huisarts een goed beeld over een langere periode. Deze Holterfoon krijgt u gewoon thuis opgestuurd, u hoeft daar dus niet voor naar de praktijk in Bussum te komen.

Wat is een Holteronderzoek?

Voor het Holteronderzoek is geen speciale voorbereiding nodig. Tijdens het onderzoek krijgt u elektroden op de borst. Deze zitten vast aan een apparaatje (recorder) dat u aan een band of riem om het middel draagt.

Tijdens de 24, 48 of 72 uur van het onderzoek mag u gewoon de dagelijkse activiteiten doen. Alleen douchen, baden of zwemmen mag niet. De recorder moet steeds aangesloten blijven, ook ‘s nachts. De Holterfoon registreert het hartritme tijdens alle dagelijkse bezigheden. Vaak heeft de recorder een knop die de patiënt in moet drukken bij symptomen. De symptomen moet de patiënt dan noteren in een dagboekje.

Resultaten Holteronderzoek

Door analyse van het hartfilmpje in combinatie met het dagboekje krijgt de huisarts meer duidelijkheid over eventuele hartritmestoornissen.

Let op: de kosten van het Holteronderzoek gaan wel van het eigen risico af